Vanaf de productiedag is kaviaar 10 maanden houdbaar. Enkel de 10 gr potjes zijn 6 maanden houdbaar. Kaviaar is een product dat een natuurlijke rijping ondergaat, waardoor je nooit kaviaar zal krijgen vanaf de productiedag. De rijping schommelt tussen de 1 en 5 maanden.

Om de kwaliteit te waarborgen, is de bewaartemperatuur van kaviaar van essentieel belang. De meest ideale temperatuur ligt tussen –2°C en +4°C. Bij Royal Belgian Caviar is de kaviaar optimaal gekoeld. Beperk daarom de tijd tussen aankoop en verbruik en bewaar de kaviaar zo snel mogelijk in de koelkast.

Om alle aroma's van kaviaar optimaal te ervaren, is het niet nodig om veel meer dan een stukje brood of een blini met een beetje echte boter of zure room te serveren. Perfect met een glaasje witte wijn of champagne.

Gebruik steeds een parelmoeren, houten of plastic lepeltje. Contact met metaal, en vooral zilverwerk, is nefast voor de goede smaak van kaviaar.