100% Belgisch, 100% natuurlijk

Royal Belgian Caviar is in ons land de pionier van ‘het zwarte goud’. In 2002 verschenen we als eerste en enige Belgische kaviaarproducent op de markt.

De lancering van ons topproduct werd voorafgegaan door tien jaar intensieve voorbereiding. In deze periode bouwden we een eigen broedstock op van verschillende steursoorten. Alle steuren die we gebruiken voor onze kaviaar, komen uit eigen kweek en worden gevoed met samengestelde voeding uit eigen productie.

Royal Belgian Caviar groeide bij kaviaarliefhebbers al snel uit tot een wereldwijde kwaliteitsreferentie. Topchefs waarderen de kwaliteit en klasse van onze Belgische kaviaar. Royal Belgian Caviar maakt van elk moment – het hele jaar door – exclusieve verwennerij voor je smaakpapillen.

De kunst van kaviaar

Om de typerende, exclusieve smaak van kaviaar te bekomen, moeten het kweekproces en de bereiding feilloos verlopen. Dit vereist heel wat vakmanschap en expertise.

De voeding en de kweekomstandigheden van de steuren zijn mede bepalend voor de smaak. Op basis van jarenlange ervaring ontwikkelden we onze eigen steurvoeding.

In de kwekerij monitoren en controleren we voortdurend de waterkwaliteit. Dankzij deze perfecte kweek- en voederomstandigheden overtreft Royal Belgian Caviar de smaak en kwaliteit van de traditionele wildvang.

Controle

Van bevrucht eitje tot uiteindelijke oogst

100% controle

Om een exclusieve kwaliteit te garanderen, verloopt het volledige kweekproces onder gecontroleerde omstandigheden. Wij houden alles in eigen hand. Hetzelfde geldt voor de samenstelling en productie van de visvoeding.

We volgen elke stap van het productieproces nauwgezet op, van de bevruchting van de eitjes tot de uiteindelijke oogst van de kaviaar. We screenen en selecteren de individuele steuren op basis van grootte, stevigheid en smaak van de eitjes.

Traditionele bereiding

Kwaliteitsgarantie

Wat goed is, moet niet heruitgevonden worden. Daarom zweren wij bij de traditionele eeuwenoude bereidingswijze. Alleen door niet geövuleerde eitjes te gebruiken, lossen we de hoge verwachtingen van onze trouwe kaviaarliefhebbers in. Met echografie controleren we bij elke steur zeer precies de kwaliteit van de eitjes. Enkel steuren met de perfecte ei-kwaliteit worden gebruikt.

We beschikken over een speciaal ontworpen productieruimte waar ons team de eitjes met de grootste zorgen zeeft, spoelt en meet. Nooit vermengen we eitjes van verschillende vissen in één lot.

Onze kaviaarmeester staat vervolgens in voor het lichtjes zouten - ‘malossol’ - van de eitjes. Zo zorgen we voor de perfecte balans tussen de verschillende aroma’s.

Tenslotte verpakken en verzegelen we onze kaviaar vacuüm. In de koelruimte creëren we de perfecte bewaarcondities. Na een laatste kwaliteitscontrole is Royal Belgian Caviar klaar voor degustatie door kaviaarliefhebbers wereldwijd.

Cites

Geen wildvangst meer nodig

100% duurzaam

CITES – ofwel de overeenkomst Convention on International Trade in Endangered Species – verbiedt de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daardoor is de handel in wildvang kaviaar wettelijk verboden.

Royal Belgian Caviar biedt een 100% duurzaam alternatief. De eitjes komen uitsluitend van steuren die we zelf kweken. Omdat we zelf de volledige kweekcyclus beheersen, moeten er niet langer steuren uit hun natuurlijke biotoop weggevist worden voor de productie van kaviaar.

Certificaten: SGS - FDA

Culinary creation fleur de sel

Taste masters

De beste chefs werken met Royal Belgian Caviar

Meet the masters
Caviar creation restaurant