Kaviaar van eigen bodem

“Mijn favoriete kaviaar” (Gerd De Mangeleer)

Kaviaar oogsten in het wild mag dan verboden zijn, dankzij aquacultuur wint deze delicatesse steeds meer aan populariteit. Wie zin heeft in een potje van dit zwarte goud moet trouwens niet ver gaan zoeken. Royal Belgian Caviar groeide sinds 2002 uit tot een absolute referentie bij kaviaarliefhebbers en topchefs. Gerd De Mangeleer bijvoorbeeld, chef van het voormalige driesterrenrestaurant Hertog Jan, is een trouwe en grote fan. In zijn nieuwe restaurant L.E.S.S., een restaurant in hartje Brugge met een kosmopolitische uitstraling, serveert hij Royal Belgian Caviar in combinatie met wilde zalm op schilferijs en een Chinese cracker.

In Bar Bulot, pas geopend en eerder een traditioneel Vlaams-Franse brasserie, serveert hij het exclusieve natuurproduct als pomme Moscovite, een aardappel gevuld met kaviaar. Of wat dacht je van de klassieke combinatie met blini’s, een beetje zure room, bieslook en mimosa van ei? Breng je smaakpapillen alvast in feeststemming, want Gerd De Mangeleer zette voor L’Officiel enkele kaviaargeheimen op een rijtje.

L Officiel magazine